Ana içeriğe atla

WHATSAPP YEDİĞİNİ OKUNABİLİR ŞEKİLDE BİLGİSAYARA YEDEKLEME


ilk olarak bu işlemleri yapmamız için telefonunuzun rootlu olması gerekmekte. rootsuz yöntem aşağıda mevcut.

Daha önceki yedekleriniz önemli değilse bir dosya yöneticisi ile Telefon Hafızası/Whatsapp/Databases klasöründe ne varsa silelim. burada ki dosyalar eski whatsapp yedekleriniz zaten isimlerine de bakarsanız hangi tarihte aldığınız yazıyor. ben fazlalık yaptıkları için hepsini siliyorum.

şimdi whatsapp a girelim ve şuan ki güncel yediğimizi alalım. whatsapp'ı açın - menü - ayarlar - sohbetler - sohbet yediği bu kısımda bir önerim olacak. yedeğinizi her ihtimale karşı google drive yedekleyin. olası bir hatanız da kurtarma şansınız olsun. bunun için yapmanız gerekense google drive yedekleye tıklayın '' sadece ''Yedekle'' ' ye dokunduğumda'' seçeneğini seçin. hesap kısmından google hesabınızı seçin. yedekleme bağlantısını wifi olarak öneririm. videoları dahil etmekse size kalmış. şimdi yeşil yedekle butonuna basalım. telefona yedeklemeyi çok hızlı şekilde yapacaktır. googleye yedeklemesi biraz zaman alabilir.

bu arada bilgisayara alacağımız yedekte mesajlar okunabilecek ama resimlerin sadece ön izlemesi gözükecek. resimler ve videolar net şekilde başka bir klasörde bulunacak.

yedekleme işlemi bittikten sonra telefonumuzu bilgisayara bağlayalım ve dahili hafızasına girelim.
WhatsApp klasörüne girdikten sonra bizim işimize yarayacak Databases ve Media dosyalarını bilgisayarımıza bir klasöre atalım. Ben telefonumun hafızasını doldurduğu için kes diyerek bilgisayarıma taşıyorum. (bu işlem zaman alabilir sabırlı olun.)


bende bu hatayı verdi. sizde de verebilir. çözüm olarak play storeden es dosya yöneticisini indirdim. whatsapp klasörüne girip databases ve media klasörünü seçtim ve sıkıştır deyip tamama bastım. sıkıştırmayı bitirdikten sonra bilgisayardan dahili Dahili depolama birimi\WhatsApp a girip whatsapp.zip dosyasını kes diyerek masaüstüne taşıdım. taşıdığım dosyaya sağ tıklayıp klasöre çıkar diyoruz ve yeni bir klasör oluşup gerekli olan dosyalarımıza ulaşıyoruz.

şimdi telefondan es dosya yöneticisi açalım. ekranı soldan sağa çekerek menüyü açalım. root gezginini aktif hale getirelim. root izni isteyecektir ve izini verelim. ana ekranda bulunan üç noktaya tıklayalım, yeni diyelim. tür olarak file(yerel)i seçelim. yola ise şunu yazın. data/data/com.whatsapp/files tamama bastığınızda karşınıza gelen ekranda key yazan dosyaya basılı tutun. kopyala dedikten sonra ise ekranı soldan sağa çekin dahili depolamaya girin ve yapıştır diyin.

telefonu tekrar bilgisayara bağlayarak o dosyayı daha önceden kopyaladığımız dosyanın yanına taşıyın. telefondan almamız gereken dosyaları aldığımıza göre sıradaki adıma geçelim.

! bu durumda siteye güvenmek gerekiyor ve siteye güvenmeyip ben işimi kendi yaparım derseniz bir alt satıra atlayın.

crypt12 dosyalarını açmak için şimdi whatcrypt.com sitesine giriyoruz. upload your crypt 6-12 key menüsüne tıklıyoruz. dosya seç diyerek key dosyamızı seçip upload diyoruz. upload dedikten sonra decrypt whatsapp database yazısına tıklıyoruz, dosya seç diyip databases klasörünün içinde bulun crypt12 ile biten dosyayı seçiyoruz. process / download zip dediktek sonra zip şeklinde bir db dosyası inecek. zip çıkarınca db soyasını göreceksiniz onuda whatsapp viewer açıp open diyip db dosyasını seçip okuyabilirsiniz.

whatsapp viewer (zip): https://github.com/andreas-mausch/whatsapp-viewer/releases/tag/v1.9


-------------------------------------

Rootsuz yöntemi yeni keşfettim.

*telefonunuzun geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklamayı açın. (telefon hakkındaya girin ve derleme nuramasına 3 defa hızlıca basın, ayalar menüsüne geliştirici seçenekleri gelecektir. girip usb hata ayıklama modunu açın.)

*adb driverlerinı bilgisayarınıza yükleyin.  (https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48915118#post48915118)


* https://github.com/EliteAndroidApps/WhatsApp-Key-DB-Extractor/archive/master.zip bunu indirin zipten çıkarın.

*ekran kilidi açık olsun telefonuz sizden izin isteyecektir. bilgisayara güven diye izin verin.

* windows kullanıyorsanız WhatsAppKeyDBExtract.bat mac os x veya linux kullanıyorsanız WhatsAppKeyDBExtract.sh dosyasını açın.

* daha sonrasında bir ekran daha gelecek o ekranda şifre girmeden verilerimi yedekle diyelim.


* bilgisayardaki komut satırında şu ekranı görünce entere basın.





Press any key to continue . . . yazısını gördükten sonra tekrar entere basın ve programı çıkartığınız klasöre girin. extracted klaösrüne girin. konuşma yediğiniz burada bu yedekleri okumak için aşağıdaki programı indirin ve açın.

whatsapp viewer (zip): https://github.com/andreas-mausch/whatsapp-viewer/releases/tag/v1.9

program açıldıktan sonra file/open/file menüsünden  extracted klaösrünün içinde bulunan msgstore.db dosyasını seçip okey diyelim.

fotoğraf ve video yedeklerini almak için telefonunuzun hafızasında bulunan whatsapp klasörüne girin ve media ismindeki klasörü kopyalayıp bilgisayarınızda saklayabilirsiniz.

 yazı çok dağınık oldu, farkındayım. müsait olunca düzenleyeceğim.

Yorumlar

  1. paylaştığın bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
    WhatsApp-Key-DB-Extractor-master telefona zarar verirmi?
    WhatsApp-Key-DB-Extractor-master root gibi bir şeymi?
    WhatsApp-Key-DB-Extractor-master root ve benzeri proğramlar gibi telefonda kalıntı bırakıyormu? cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, telefonuma herhangi bir zarar vermedi. Root değil. Telefonda bir kalıntı bırakmıyor. Anladığım kadarıyla eski bir whatsapp sürümü kurup yedeklemeyi alıp sana veriyor. Yeni sürümler buna imkan tanımıyor olsa gerek. İsterseniz bu işlemleri yapmadan önce yedeklerini bir yere saklayın. Kafanız rahat olsun.

      Sil
  2. İlk ekran da "windows kullanıyorsanız WhatsAppKeyDBExtract.bat" çalıştrınca dos penceresi açılıp kapanıyor. :(
    VArmı bunun için bir başka çözüm ?..

    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba telefonuma root attırmıştım her şeyi silineceği için whatsapp database klasörünü de her ihtimale karşı pc ye yedeklemiştim google drive otomatik yedekleme 1 ay da bir olarak kalmış daha sonra farkettim ve yedekler tekrar yüklendiği zaman son 1 aylık konuşma geçmişlerinin kaybolduğunu farkettim pc de yedeklediğim datebase de ki dosyaları açmaya çalıştım yapamadım elimde sadece database klasörünün içindekiler var bu yeterli midir nasıl açabilir yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elindeki key dosyası ile açmayı deneyebilirsin.

      Sil
  4. Başka numaraya ait database dosyalarını nasıl geri getirebilirim eski numaramın database dosyasını almıştım yeni bilgilerim vardı ulaşamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedeklerinizi bilgisayarınızda okuyorsunuz zaten. Ne demek istediğinizi anlamadım.

      Sil
  5. Herşeyi tam olarak yapıyorum ama telefondaki whatsap siliyor program neden öyle yapıyor ve program ekranındaki yazılar da silnen dosya olarak yazıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski sürüm bir whatsapp yüklüyor. Silmemesi lazım.

      Sil

Yorum Gönder

yorumlama biçimini anonim seçerek yorum yapabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

A5/A7 2017 ROOTSUZ CSC DEĞİŞTİRME

Bu işlemlerde bütün sorumluluk sizde, sonra aramızı bozmayalım. Bu işlem knox arttırmaz, garantiye zarar vermez. En azından bende öyle oldu. :) Yeni bir Samsung kullanıcısıyım, yeni yazılım sürümleri için Rus romunu yükledim. Ama Türk romuna döndükten sonra CSC TUR olarak gözükmedi. Biraz araştırma ile şu yöntemle sorunumu çözdüm. Umarım işinize yarar. İşlemlere başlamadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler var. Onları aradan çıkaralım yoksa zorlanabilirsiniz. Odin ile yazılım yüklemeyi bilmeniz gerekmekte. CSC'yi değiştirdiğinize göre biliyorsunuz varsayıyorum.  Stock recoverye girmeyi, kullanmayı bilmelisiniz.  Hazırlıklar: Sağlam bir USB kablosuna sahip olmanız gerekmekte, yazılım yüklerken bağlantının kopması telefonu kullanılmaz edebilir. Şarj en azından %50 olmalı. Sim ve hafıza telefonundan çıkartınız. Yedeklerinizi almayı unutmayın.  En önemlisi sabırlı olun. Adımlar: İlk olarak linkteki Combination dosyasını indirin:   A5 2017 Kullana

TELEGRAM BİLDİRİM SORUNU ÇÖZÜMÜ (SAMSUNG)

Ayarlara giriyoruz. Uygulamaları seçiyoruz. Sağ üst kısımdaki üç noktaya dokunuyoruz. Açılan menüde özel erişimi seçiyoruz. Açılan listeden pil kullanımını optimize et'i seçiyoruz. Uyg. optimize edilmedi'ye tıklayıp Tüm uygulamalar'ı seçiyoruz. Telegramı bulup yanında ki  çubuğu kaydırıp, kapatıyoruz.